Lapsen asialla -palkinto myönnettiin Elina Hermansonille (sis. linkin haastatteluun)

18.2.2021

Suomen Lastenlääkäriyhdistys ry myönsi Lapsen asialla -palkinnon lastenlääkäri Elina Hermansonille (linkki haastatteluun). Palkinto luovutettiin Elina Hermansonille virtuaalisesti pidettävässä Lastenlääkäri 2021 -tapahtumassa 18.2.2021. Yhdistys myöntää Lapsen asialla -palkinnon yksilölle tai yhteisölle tunnustuksena aktiivisesta ja ansioituneesta toiminnasta erityisen heikossa asemassa olevien lasten asian hyväksi. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi ja se on suuruudeltaan 5000 €. Suomen Lastenlääkäriyhdistyksen hallitus valitsee palkinnonsaajan jäsentensä tekemien ehdotusten pohjalta.

Lapsen asialla -palkinto myönnettiin Elina Hermansonille tunnustuksena aktiivisesta ja ansiokkaasta toiminnasta nuorten terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Kautta ammattiuransa Hermanson on kehittänyt nuorten terveyspalveluita ja nuorten kanssa toimivien lääkäreiden ammattitaitoa ja yhteistyötä sekä edistänyt nuorten suotuisia kasvu- ja elinolosuhteita ja hyvinvointia. Hän on puhunut laajalti ylisukupolvisen suvaitsevaisuuden ja todellisen auttamisen puolesta ja näyttänyt omalla toiminnallaan tästä esimerkkiä. Hän yksinkertaiselta kuulostava lausahduksensa: ”Pysähdy kuuntelemaan, mitä lapsi tai nuori yrittää sinulle sanoa”, toimii nykyään yleisenä ohjenuorana nuorison parissa työskentelevien lääkärien piirissä.

Elina Hermanson on toiminut nuorison terveyden edistäjänä mm. Helsingin kaupungin koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ylilääkärinä ja sitä ennen mm. Kirkkonummella nuorisolääkärinä, Vantaalla lastensuojelun ja kouluterveydenhuollon konsulttilääkärinä sekä maahanmuuttajanuorten lääkärinä sekä Väestöliiton seksuaaliterveysklinikan lääkärinä. Hermanson on ollut perustamassa Avopediatrian alajaosta sekä Lääkäriseura Duodecimin jäsenyhdistystä Suomen Nuorisolääkärit ry:tä.